Yaz ayında yetişmesinden dolayı kirazı uzun zaman saklayabilmek için buzdolabında muhafaza etmek gerekir. Çok yumuşak ve ezilen bir meyve olmadığı için 1 hafta- 10 gün dayanma süresi vardır. Taze kiraz, sapının rengi yeşil olmasıyla anlaşılır. Ama onu uzun zaman bekletirseniz sapları kurumaya başlar.

Buzdolabında bekletilen kirazın yenileceği zaman çıkarılması gerekir. Yıkandığında hemen tüketmek doğru bir davranıştır. Sıcak hava şartlarında muhafaza edilen meyvemizin içinde mikroorganizmalar çoğalacak ve 1-2 gün içerisinde çürüyecektir.

Kış mevsiminde tüketmek için kiraz saklamak istiyorsanız; öncelikle onları güzelce yıkamanız gerekir. Saplarını koparmalısınız. Suyunun süzülmesi için biraz bekletmelisiniz. Daha sonra küçük saklama poşetlerine kirazlarınızı yerleştirerek derin dondurucuda onları muhafaza edebilirsiniz.

Kışın bu poşetlerden çıkardığınızda kirazlarınızı pasta süslemelerinde, komposto yapımında kullanabilirsiniz. Mükemmel rengi ile özelliğini kaybetmeden saklamanız mümkündür.

Ayrıca kirazı çekirdeklerinden çıkararak da saklayabilirsiniz. Bunu kolaylıkla yapmak için satılan aletler bulunmaktadır. Vişne ve kiraz gibi meyvelerin çekirdeklerini bu küçük el aleti ile kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Çekirdeksiz kiraz derin dondurucuda 5-6 ay saklanabilir. Gerektiğinde çıkartabilir ve kullanabilirsiniz.

Kabak Mücver - Feradistaze
Dere Otlu Poğaça - Feradistaze
Ananaslı Chia Puding - Feradistaze
Ananas ve Muz Kızartması - Feradistaze
Yaban Mersinli Smoothie - Feradistaze
Yaban Mersinli Pancake - Feradistaze
Bal Kabağı Tatlısı - Feradistaze

Gelişmelerden haberdar olun!

Gelişmelerden haberdar olnu!